Navigation Menu+

Djurens sinnen

Djur

Djurens sinnen är långt mer utvecklade än hos oss människor. Eller också är det helt enkelt så att vi har förlorat förmågor som vi tidigare haft då vi levde nära naturen tillsammans med djuren. Det moderna samhället och stadsbruset har liksom tvättat bort vår lyhördhet. Ofta kan till exempel djur känna på sig saker som kommer att hända långt innan vi gör det. Det kan gälla väderomslag, en naturkatastrof eller till och med om någon är sjuk och snart kommer att dö.

En del djur har utvecklat sinnen som vi inte ens har. De kan till exempel ha magnetiskt, elektriskt eller vibrationssinne. Hörsel och luktsinnet är ofta mycket mer utvecklat än vårt. Det finns hundar som luktar sig till våra känslor, katter som på ålderdomshemmet kryper intill den som snart ska dö, fåglar som flyger högt eller lågt på himlen beroende på hur vädret kommer bli, vilda djur som flyr undan långt innan naturkatastrofen slår till. Den som kan lära sig förstå djurens beteende kan också dra fördel av deras känsliga sinnen. Tro mig, jag vet vad jag talar om.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>