Navigation Menu+

Familj

Familj

Familj är oftast förklarat som de människor som har en nära släktskapsrelation till varandra. Vad man brukar kalla en kärnfamilj består av två föräldrar och deras barn men familjer kan se väldigt olika ut. Min familj är till exempel inte stor; bara Korax och jag. I storfamiljer däremot bor familjer eller flera generationer tillsammans. Det var mycket vanligt förr i tiden, och hur familjer ser ut kan också variera mycket mellan olika kulturer. I många familjer finns en ensam förälder med sina barn, eller som styvfamiljer där barnen bor med sin far eller mor och en annan vuxen. Inom familjen får barnen lära sig att leva i det samhälle de föds in i och ska på så sätt se till att släkten lever vidare.

Somliga menar att ”familjen” bara handlar om de människor som hör ihop med sina blodsband, medan andra som Arty tycker att det finns viktigare band som bestämmer vad en familj är. Exempelvis: gemensamma intressen eller de man bor och umgås med. Det skulle också kunna vara de som har liknande upplevelser och erfarenheter med sig i bagaget. Det handlar om tillhörighet. Att finna människor som man känner att man hör samman med. Att ha människor nära sig som man tycker om och som kan ge kraft, uppmuntran och hjälp. Därmed inte sagt, att de jag kallar min familj alltid måste göra som jag vill och att vi alltid är sams. Men de kommer att respektera mig som jag är. Får mig att tänka på något som en klok person har sagt:

”Älska mig som mest när jag förtjänar det minst för då behöver jag det bäst.”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>