Navigation Menu+

Tid

Tid

Tid är något spännande som kan vara svårt att förstå sig på. Många upplever tiden som något vi rör oss igenom eller som att vi står stilla medan tiden sköljer över oss. Ungefär som en sten i en flod av framforsande vatten. I bägge fallen är tiden ’all-tid’ i rörelse och vi har mätt upp den i sekunder, minuter, timmar, dagar, år. Tiden verkar i så fall röra sig med samma hastighet och ändå upplever vi den så olika. Ibland går den väldigt fort och ibland lååångsamt. En del människor har aldrig tid där ”tid är pengar”, medan andra har all tid i världen och kanske rent av försöker, som man säger, ”slå ihjäl lite tid” med ”tidsfördriv”.

Vi lever i nutid, minns dåtiden och planerar förväntansfullt för framtiden. Förr i tiden använde vi solur, nu atomklockor. Någon tror att tiden är rak. Att den har en början och kanske ett slut. Andra menar att den går runt i cirklar och ständigt förnyar sig självt. Forskning har också visat att en händelse som befinner sig i framtid för en person skulle kunna befinna sig i dåtid för en annan . Det där är som sagt konstigt och knepigt att förstå, men jag är övertygad om att vi kommer lära oss mer om tid – i framtiden.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>