Navigation Menu+

Radio och TV

Mara the Movie

Radio och TV är en trådlös överföring av ljud och bild. Radio betyder ungefär utstrålande-av-talat-ljud, och tele-vision; ett långt-seende. På engelska kallas de båda med ett gemensamt ord ”broadcast”; liknande norskans ”kringkasting”. De benämningarna knyter an till sådden på ett jordbruk som utförts genom att sprida frön fritt ut över ett stort öppet fält.

Till en början skickades alla radio- och tv-sändningar genom luften. Det fanns inte så många program att välja mellan.

Den tekniska utvecklingen, inte minst genom Internet, har sedan skapat ett massutbud där vi nästan spolas bort av alla kanaler som försöker fånga din uppmärksamhet med just sina program. Alla ropar:

’Se på mig’ – ’Ge oss din tid’

(Vilket Korax och jag också kommer att göra. Du får hålla utkik efter oss.)

Det sänds nu också via satellit, fiberkabel i jorden och Internet. Med så många utkastade program blir det trångt på det där öppna fältet och därför ofta väldigt lite näring till varje frö och därmed också liten skörd. Med andra ord liten publik och lite pengar till varje program om de inte lyckas väldigt bra.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>