Navigation Menu+

Om livets hemlighet

Sista kapitlet

Om livets hemlighet är sagt, att en gång för länge sedan, innan människan skapades, samlades alla gudar till ett rådsmöte. De skulle bestämma var livets hemlighet skulle gömmas någonstans. De förstod att människan, förr eller senare, skulle lära sig att skapa eget liv och var eniga om att det var viktigt att hitta en bra plats. Om den var för lätt att hitta skulle säkert någon finna den redan efter några årtusenden och sälja ut den till högstbjudande. Så skulle det sedan fortsätta i en ond cirkel och mest bara skapa elände, istället för att vara en möjlig gåva till den som så önskade. Det kom många förslag som (av ödets nyck?) alla började på M; under den djupaste havsbotten (Marianergraven), längst in i det högsta berget (Mount Everest) eller varför inte högt upp på en himlakropp (Månen).
Alla förslagen röstades ned för att de ansågs för lättillgängliga.
”Nej”, sa en av gudarna. ”Livets gåva måste gömmas på en plats som är svår att hitta. En plats där människan inte kommer att leta i första taget. Samtidigt, för att det inte ska bli bråk om den, måste den vara tillgänglig för alla, och jag vet precis ett sådant ställe.”

Så kom det sig att Livets Hemlighet blev gömt inuti Människan.
Tänk att också du har den inom dig!

För att göra människan uthållig och orka fortsätta leta gav de dig också:

HOPP!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>