Navigation Menu+

Drömfångare

Drömfångare

Drömfångare är från början ett indianskt magiskt föremål som man hänger upp ovanför sovplatsen. Den drar till sig alla drömmar som silas genom dess spindelnätsliknande väv. De onda drömmarna fastnar i nätet medan de goda leds genom hålet i mitten och droppas via fjädrarna ned till den sovande. Ibland har de också en locksten invid hålet. Det sägs att färgen på stenen och sinnesstämningen hos den som en gång tillverkade drömfångaren bestämmer vilka drömmar och känslor som släpps igenom. Då och då bör drömfångaren utsättas för solljus så att de onda drömmarna som fastnat bränns bort.

De ursprungliga drömfångarna var ungefär av samma storlek som en handflata och bestod av en smal rot eller gren som tvinnades till en cirkel. En sentråd flätades till ett nät inuti cirkeln som därefter försågs med fjädrar. Nu för tiden finns de i alla möjliga storlekar och former. Jag hoppas att du sover gott om nätterna. Om inte kanske du skulle pröva en.

Drömfångaren är en fin idé och jag har hört många som upplever att de fungerar. En drömfångare används förstås mest om natten. Ännu mer fantastiskt vore det om någon kunde hitta på något som fångade in våra drömmar om dagen; en drömfinnare.

Jag tycker att någon borde uppfinna en sådan.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>